Uporaba 3D printera u dentalnoj medicini

3D printer NextDent 5100 by 3D Systems

Objavljeno 31.07.2020

Dental Art

Jeste li znali da se u dentalnoj protetici koriste 3D printeri?

Posljednih 10 godina dentalna industrija doživljava revoluciju uvođenjem tehnologije 3D printanja u svakodnevni rad. Ta je tehnologija omogućila izradu protetskih nadomjestaka velikom brzinom uz izuzetnu preciznost i točnost izrade.

Kako bi svojim klijentima pružili najbolju uslugu, Dental Art u svom laboratoriju koristi 3D printer NextDent 5100 za izradu privremenih mostova, wironit-a i prototipova protetskih nadomjestaka.

NextDent 5100 3D printer

NextDent 5100 omogućuje 3D printanje dentalnih nadomjestaka i odljeva velikom brzinom i izuzetnom preciznošću te na taj način osigurava pacijentima najbolje dentalne proizvode koji će savršeno odgovarati njihovoj usnoj šupljini.

Ovaj je 3D printer kompatibilan sa svim standardnim intraoralnim skenerima i softverima skeniranjem pacijentove usne šupljine na najbrži i najprecizniji način izrađujemo prototipove nadomjestaka i privremena protetska rješenja.

Za 3D printanje koriste se jedinstveni NextDent biokompaktibilni materijali. Više od 30 različitih vrsta materijala dolazi u različitim bojama koje savršeno odgovaraju estetici pacijentovih zubi te tako omogućuju izradu najkvalitetnijih i zadovoljavajućih prototipova nadomjestaka i privremenih mostova.

Više o korištenju NextDent5100 3D printera možete pogledati u videu:

 

Izrada završnog rada CAD/CAM tehnologijom

Nakon izrade prototipa koristeći 3D printer NextDent 5100, Dental Art dentalni laboratorij za izradu završnih protetskih radova koristi Amann Girrbach CAD/CAM tehnologiju.

CAD/CAM tehnologija koristi se već preko 40 godina u svemirskoj i zrakoplovnoj industriji, a u stomatološkoj se praksi koristi u izradi zubnih nadomjestaka poput zubnih krunica, ljuskica i mostova te inlay, onlay i overlay kompozita.

 

Dental Art dugi niz godina izrađuje krunice, mostove, implantate i ostale protetske nadomjestke koristeći najsuvremeniju 3D i CAD/CAM tehnologiju. Ako ste zainteresirani za ugradnju jednog od ovih protetskih rješenja, kontaktirajte nas! U suradnji s Vašim stomatologom izradit ćemo nadomjestak i plan terapije koji će najbolje odgovarati Vašim potrebama!

Povezani članci

Lijevana (wironit) djelomična proteza

Lijevana (wironit) djelomična proteza

Lijevana djelomična proteza idealno je rješenje za djelomičnu bezubost, odnosno, gubitak nekoliko zubi u usnoj šupljini zbog karijesa ili traume. Ona je zapravo mobilna proteza, a to omogućuje pacijentu da ju samostalno izvadi iz usta kako bi ju očistio te da ju...

Je li ugradnja implantanata bolna?

Je li ugradnja implantanata bolna?

U modernoj dentalnoj medicini zubni implantati su najpopularnije i najbolje rješenje za djelomičnu ili potpunu bezubost. Naime, ugradnjom jednom implantata lako rješavamo nedostatak jednog zuba, a ugradnjom više implantata omogućujemo stabilizaciju mobilnoj ili...

Prijavite se na newsletter

Prijavite se kako ne bi propustili promocije i zanimljivosti iz svijeta dentalne medicine!

Uspješno ste se pretplatili!