FIKSNA PROTETIKA

FIKSNA PROTETIKA

TRAJNI ESTETSKI I PROTETSKI RADOVI 

Fiksna protetika označava sve estetske elemente i protetske nadomjestke koji se trajno cementiraju u usnu šupljinu pacijenta i ne mogu se izvaditi. 

Trajnim fiksiranjem protetskog nadomjestka na oštećeni prirodni zub ili na zubni implantat vraća se prirodni izgled i funkcionalnost zuba te poboljšava estetika čitave usne šupljine.

IMPLANTATI

Zubni implantati su vijci koji se kirurškim putem postavljaju u čeljusnu kost i tako mijenjaju korijen zuba.
Oni su nositelji konstrukcije na koju se ugrađuju zubna krunica ili zubni most.

ALL-ON-FOUR

All-on-Four je metoda postavljanja proteze za čitavu čeljust uz pomoć 4 implantata. Takva metoda osigurava čvrstoću i stabilnost proteze i nadoknađuje gubitak svih zubi u jednoj ili obje čeljusti.

ZUBNE KRUNICE

Krunica je protetski nadomjestak koji imitira izgled prirodnog zuba, a ugrađuje se na oštećen zub ili na implantat u slučaju potpunog gubitka zuba.

ZUBNI MOSTOVI

Zubni most je sastavljen od zubnih krunica koje nadomještaju jedan ili više izgubljenih zubi tako da se susjedni zubi obruse i služe kao nosač za konstrukciju zubnog mosta.

LJUSKICE

Ljuskice su estetski nadomjestak u obliku tanke pločice koja se postavlja na vanjski dio zuba i tako mijenja i poboljšava liniju zubi i estetiku osmijeha.

INLAY /ONLAY /OVERLAY

Inlay, Onlay i Overlay su zubni ispuni koji se koriste u slučaju oštećenja zuba pod utjecajem karijesa ili ostalih trauma.

E

Imate pitanje za nas?

Naši iskusni i stručni dentalni tehničari su Vam na raspolaganju i rado će Vam pomoći.