Vertex ThermoSens fleksibilne proteze

Prikaz Vertex ThermoSens proteze

Objavljeno 12.06.2020

Dental Art

Na svjetskom se tržištu pojavila najnovija generacija fleksibilnog protetskog nadomjestka, Vertex ThermoSens.

ThermoSens je omogućio izradu najfleksibilnijih protetskih nadomjestaka bez korištenja metala. Iako bezmetalan, Vertex ThermoSens posjeduje izuzetnu čvrstoću i otpornost koja može izdržati sile žvakanja bez oštećenja i pucanja.

Što je ThermoSens?

ThermoSens je biokompatibilni materijal u kojega se u proizvodnji ne dodaju nikakve kemikalije. On je, stoga, jako dobro rješenje za pacijente koji pate od alergijskih reakcija na kemikalije ili akrilat.

Zbog svoje fleksibilnosti i iznimne čvrstoće, ThermoSens je gotovo neuništiv! Naime, termolastična baza ThermoSensa ublažava udare i sprječava pucanja ili odvajanje materijala u slučaju pada ili pogrešnog korištenja protetskog nadomjestka.

Vertex skelet za djelomičnu protezu

Vertex skelet za djelomičnu protezu

 

Također, ThermoSensu se u samoj proizvodnji dodaje pigment što osigurava pravilno raspoređivanje boje te se eliminiraju eventualne mrlje ili nesavršenosti na nadomjescima. Uz to, zbog svoje visoke gustoće, hrana ili tekućine ne mogu prodrijeti u unutrašnjost proteze, a to sprječava mijenjanje boje u žutu ili smeđu koje narušavaju ukupnu estetiku proteze.

Ukoliko se, nakon nekog vremena, dogodi promjena boje proteze, jednostavnim poliranjem vraća se izvorni izgled proteze.

Za razliku od akrilatnih proteza koje se mogu skupiti do 8%, ThermoSens ima postotak skupljanja ispod 1%!

Postotak skupljanja ispod 1% osigurava da protetski nadomjestak uvijek dobro odgovara ustima pacijenta, a zato što su ThermoSens proteze izuzetno lagane, neće pacijentima stvarati probleme ni u svakodnevnim situacijama poput razgovora ili žvakanja.

Prednosti ThermoSens proteza

ThermoSens proteze imaju niz prednosti nad ostalim materijalima za izradu protetskih nadomjestaka, a neke od prednosti su:

  • Nema opasnosti od alergijskih reakcija
  • Biokompatibilne su
  • Lako se prilagođavaju ustima pacijenta
  • U slučaju promjene boje, poliranjem se može vratiti njihov prirodni izgled
  • Čvršće su i stabilnije od običnih proteza
  • Izuzetno su lagane i tanke

Korištenje Vertex ThermoSens proteze

Dental Art budno prati sve trendove iz svijeta dentalne protetike i zubotehničke prakse. Tako u svom dentalnom laboratoriju koristimo i biokomplatibilni ThermoSens materijal za izradu mekanih i fleksibilnih proteza. Na taj način osiguravamo najbolje i najsigurnije protetske nadomjestke za pacijente koji pate od alergijskih reakcija na različite legure metala i monomere iz akrilata.

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja o korištenju Vertex ThermoSens proteza i njihovim prednostima, kontaktirajte Dental Art! Naš će tim rado odgovoriti na sva pitanja koja imate i dati Vam najbolje savjete, a u suradnji s Vašim stomatologom izradit ćemo i plan terapije koji će najbolje odgovarati Vašim potrebama!

 

Povezani članci

Lijevana (wironit) djelomična proteza

Lijevana (wironit) djelomična proteza

Lijevana djelomična proteza idealno je rješenje za djelomičnu bezubost, odnosno, gubitak nekoliko zubi u usnoj šupljini zbog karijesa ili traume. Ona je zapravo mobilna proteza, a to omogućuje pacijentu da ju samostalno izvadi iz usta kako bi ju očistio te da ju...

Je li ugradnja implantanata bolna?

Je li ugradnja implantanata bolna?

U modernoj dentalnoj medicini zubni implantati su najpopularnije i najbolje rješenje za djelomičnu ili potpunu bezubost. Naime, ugradnjom jednom implantata lako rješavamo nedostatak jednog zuba, a ugradnjom više implantata omogućujemo stabilizaciju mobilnoj ili...

Prijavite se na newsletter

Prijavite se kako ne bi propustili promocije i zanimljivosti iz svijeta dentalne medicine!

Uspješno ste se pretplatili!